Meer spektakel door andere banden tijdens twee raceweekends in Oostenrijk?

De Formule 1 is op zoek naar manieren om het spektakel tijdens het tweede raceweekend in Oostenrijk en Groot-Brittannië te vergroten. Het voorzien van andere bandencompounds is daarbij een van de denkpistes.


Pirelli selecteert normaal voor ieder raceweekend drie van de vijf beschikbare bandencompounds. Het houdt daarbij onder andere rekening met de weersomstandigheden die meestal in het land gelden, de karakteristieken van het circuit en het asfalt.

Eventueel zou er kunnen gekozen worden om tijdens de tweede race in Oostenrijk bijvoorbeeld met iets andere bandencompounds te racen.

“We zijn het momenteel aan het bespreken,” aldus Ross Brawn eerder deze week tegenover ‘Motorsport.com’.

“Er zijn twee elementen van belang tijdens het tweede raceweekend. We willen er voor zorgen dat er gans het raceweekend gereden worden en dat het bijvoorbeeld niet stil is op vrijdag omdat ze alle data reeds verzameld hebben.”

“Het andere aspect is dat we de fans wat spektakel willen geven tijdens de tweede race door iets te veranderen. Het moet iets zijn waarvan de teams niet vinden dat het hun competitiviteit aantast.”

“Als we iets doen dan zal het iets klein zijn, iets zoals andere bandencompounds ter beschikking stellen ofzo.”

Uiteraard is één van de belangrijke aspecten ook de veiligheid. Het valt dan ook af te wachten wat er op het vlak van de banden bijvoorbeeld mogelijk is.

“We zullen zien of dat lukt. Als de teams andere banden krijgen dan zullen ze hun huiswerk moeten doen.”

“Er staat echter nog niets vast. We zijn het allemaal nog aan het bekijken. De kans bestaat dat er niets wijzigt maar als we iets kunnen doen om de spektakelwaarde van de tweede race te vergroten dan is dat mooi meegenomen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023