“Hamilton moet agressie bedwingen”

Volgens F1-veteraan Joan Villadelprat zal McLaren-rijder Lewis Hamilton zijn agressie in de wagen moeten leren bedwingen. Anders zal hij van de titel in 2010 enkel kunnen dromen.

Het is reeds langer bekend dat Lewis Hamilton een late remmer is en dat daardoor zijn banden regelmatig vroegtijdig hun optimale werking verliezen. De Brit is dan ook vaak een van de eerste rijders die met flat spots op zijn banden aan het racen is. In Barcelona liep het opnieuw fout voor Hamilton die op twee rondjes van het einde een klapband kreeg. Geweten is dat teamgenoot Jenson Button dan wel weer op geniale wijze met de banden om kan gaan. Indien Hamilton de titel van Button wil overnemen, dan zal hij duidelijk zijn agressie in de wagen opzij moeten schuiven.

“Persoonlijk plaats ik Hamilton in de top drie van beste rijders. Samen met Sebastian Vettel en Fernando Alonso is hij eveneens een zeer bekwaam rijden. Ik beweer nu niet dat hij in Barcelona is uitgevallen door zijn rijstijl maar over het algemeen zal hij sowieso minder agressief moeten gaan rijden. We weten dat hij een van de rijders is die veel van zijn banden eist”, aldus Villadelprat.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}