Hulkenberg steunt DEKRA

De Duitse Williams-rijder Nico Hulkenberg zal de vierde en tevens gratis campagne van DEKRA steunen. Samen met de politie wil men op die manier dat automobilisten hun voertuigen tijdig aan een technische keuring onderwerpen.

Het zogenaamde DEKRA staat in Duitsland in voor de technische inspectie van voertuigen. In 2010 zal het voor de vierde keer een campagne doen plaatsvinden om automobilisten op de gevaren van een voertuig te wijzen. Het spreekt voor zich dat de campagne dat wel eerst het volk zal moeten lokken en door het samenwerken met de Politie krijg je bij jongeren vaak het tegengestelde effect. Speciaal daarom zal DEKRA ook Williams-rijder Nico Hulkenberg aan het initiatief laten meewerken. Vorig jaar wist DEKRA maar liefst 15,000 mensen naar zich toe te lokken door iedereen een gratis inspectie aan te bieden.

“We hebben de aanwezigheid van Nico Hulkenberg zopas weten te verzekeren. Als 22-jarige F1-rijder is hij de geschikte persoon om ons te helpen met het verwezenlijken van onze doelstelling. Het is onze bedoeling om de mensen op de gevaren te wijzen van een voertuig dat technisch niet in orde is. Iedereen die bij ons initiatief betrokken geraakt moet zijn of haar verantwoordelijkheid dragen”, zo verklaarde de organisatie van de campagne.

Nico Hulkenberg liet alvast merken dat zijn medewerking aan het initiatief van DEKRA, de Duitse overheid en de Politie geen toeval is.

“Ik zou het nooit in mijn hoofd halen om in een voertuig te stappen als het technisch niet in orde is”, zo verklaarde Hulkenberg die regelmatig met een minder technische FW32 het grind opzocht in 2010. Uiteraard is het openbaar verkeer geen race op het circuit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}