Hamilton na behalen derde wereldtitel: “Ayrton Senna evenaren was mijn doel”

Lewis Hamilton heeft door zijn derde wereldtitel te behalen Ayrton Senna op het vlak van aantal wereldtitels geëvenaard, iets wat altijd al zijn doel is geweest.

Uiteraard was Lewis Hamilton dolblij met het behalen van zijn derde wereldtitel. Hij was zelfs even sprakeloos over de boordradio en de tranen stonden hem in de ogen toen hij voor de tv-camera’s stond te wachten voor het podium.

Het was dan ook een emotioneel moment voor Hamilton, die met zijn derde wereldtitel zijn grote idool Ayrton Senna evenaarde. Michael Schumacher blijft ondertussen met zeven wereldtitels het absolute record in de Formule 1 aanhouden maar dat is volgens Hamilton voor hem geen doel op zich.

“Ik denk dat het voor Sebastian, die een landgenoot van hem is, wel een doel is. Ik wou steeds drie wereldtitels veroveren net als Ayrton Senna. Hij was geen landgenoot van mij maar hij heeft me toen ik jong was wel geïnspireerd.”

Eerder dit seizoen evenaarde Hamilton in Japan reeds met 41 overwinningen het aantal overwinningen dat Senna behaald. Nadien volgden nog overwinningen in Sochi en Austin waarmee Hamilton ondertussen al aan 43 overwinningen zit.

“Ik weet niet wat het volgende zal zijn. Er is echter niemand die ik nu nog wil evenaren. Ik zei het na afloop van de vorige race al. Ik heb bereikt wat ik wenste te bereiken voor mezelf en voor Ayrton. Nu ga ik doorgaan zo lang en zo sterk ik kan,” aldus Hamilton. “Het is erg bijzonder om Ayrton Senna te evenaren, iemand die zo veel voor mij betekend heeft. Ik voel me erg vereerd.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}