Nico Rosberg: “Lewis is een stap te ver gegaan!”

Nico Rosberg was zeer teleurgesteld na afloop van de GP van de USA, dat was meteen na afloop van de race duidelijk van zijn gezicht af te lezen.

Nico Rosberg reed tegen het einde van de race aan de leiding maar de Duitser ging plots even naast de baan waardoor Hamilton hem wist te passeren en richting de overwinning kon rijden.

Rosberg was zelf enigszins verbouwereerd door het feit dat hij daar plots een probleem had maar het minst van al was de Duitser te spreken over de aanrijding met teamgenoot Lewis Hamilton in de eerste bocht. Beide wagens reden naast elkaar richting de eerste bocht en Hamilton reed tegen zijn Duitse teamgenoot.

Op zijn minst een onderzoek van de stewards zou je dan denken maar dat kwam er helemaal niet. Rosberg is dan ook helemaal niet te spreken over de aanrijding bij de start. Volgens hem ging Hamilton deze keer echt te ver.

“De aanrijding in de eerste bocht had uiteindelijk geen al te grote impact op mijn race. Ik kon immers terugvechten en terug aan de leiding komen,” zei Rosberg na afloop van de race. “Het belangrijkste was mijn foutje waardoor ik de race verloor, maar het heeft allemaal een impact, ook wat in de eerste bocht gebeurde. Ik lag in het midden van de bocht voor. Wanneer je voor licht dan heb je daar recht op een rijlijn op de baan en daar was Lewis te agressief vandaag. Hij ging een stap te ver!”

Tegelijkertijd was Nico Rosberg erg teleurgesteld over het foutje dat hij maakte in de dertiende bocht, waardoor hij de leiding in de race verloor.

“Het is echt teleurstellend. Het was een moeilijk moment en iets echt vreemd dat nog nooit voordien gebeurd is, zelfs niet tijdens de oefensessies of tijdens de rest van het seizoen. Om plots vanzelf te spinnen is erg vreemd. Ik denk dat de banden nog enigszins koud waren ofzo. Ik weet het niet en begrijp het niet. Het was zeer teleurstellend want ik had normaal de race gewonnen.”

Voor het tweede jaar op rij ziet Rosberg de titel naar zijn teamgenoot gaan. Op zich erg teleurstellend uiteraard al feliciteerde Rosberg zijn Britse teamgenoot wel voor het behalen van zijn derde wereldtitel.

“Mijn felicitaties voor Lewis. Hij verdient het om wereldkampioen te worden. Hij heeft een fantastisch seizoen gereden. Hij heeft zeer goed en zeer constant gereden en dan is het oververdiend,” aldus Rosberg.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}