Verstappen na vierde plaats: “Mijn beste race ooit!”

Max Verstappen reed in Austin een ijzersterke race en dat zag de Nederlander beloond worden met een vierde plaats.

Net naast het podium, opnieuw, maar Verstappen evenaarde op amper 18-jarige leeftijd wel zijn beste resultaat tot dusver in zijn F1-carrière. Ook in Hongarije werd Verstappen immers vierde.

Verstappen blikt dan ook tevreden terug op zijn race. Volgens Verstappen was het gisteren zelfs zijn beste race ooit.

“Het was een erg leuke race, met veel gevechten. Mijn beste race tot nu toe. En om uiteindelijk als vierde te finishen is een prima resultaat”, zegt Verstappen over zijn race tegenover Verstappen.nl. “Als team hadden we de perfecte strategie. Het was een gok om zo lang met de zachte band te rijden en het was op het einde nog erg spannend of we het zouden redden, maar het is wel gelukt. Ik heb op het einde ook niet met Vettel geknokt om de derde positie, ik heb in die fase vooral mijn banden gespaard.”

Het begin van zijn race was nochtans niet zo goed, maar dat weerhield Verstappen duidelijk niet van een mooi eindresultaat.

“Nee, maar ik heb in de eerste bocht de binnenkant gekozen en daar heb ik er weer drie teruggepakt. Ik had wat moeite met het vinden van de goede snelheid in de eerste ronde, maar daarna konden we op de intermediate banden de Ferrari’s goed bijhouden. Ik werd wat opgehouden door de Force India’s. Ik kon ze niet voorbij, omdat hun snelheid op het rechte stuk zo ontzettend goed is. Maar ik heb heel veel leuke gevechten gehad, in het bijzonder met Raikkonen – alhoewel ik heb begrepen dat hij dat niet zo zag. We hebben geen fouten gemaakt. Dit was het maximaal haalbare.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}