Hamilton na veroveren 91ste polepositie: “Bottas pusht me echt naar de limiet”

Lewis Hamilton leek met sprekend gemak de polepositie voor de GP van Groot-Brittannië te hebben veroverd maar niets is minder waar volgens de zesvoudig F1-kampioen.


“Het is uiteindelijk een grote kloof tussen ons en de derde plaats,” vertelde Hamilton na afloop tegen Jenson Button die de top drie interviewde. “Maar dat doet er uiteindelijk niet toe.”

“Valtteri pusht me echt tot de limiet, hij doet het al heel het weekend fantastisch.”

“Dit circuit is gewoon geweldig, je hebt de wind die waait, er is kopwind, rugwind, plotse zijdelingse wind en dat allemaal op verschillende delen van het circuit. Het is alsof je met balletjes aan het jongleren bent terwijl je tegen hoge snelheid op een loopband staat.”

Hamilton zelf kende een schrikmomentje tijdens Q2 toen hij plots spinde maar gelukkig voor hem zijn weg gewoon verder kon zetten.

“Ik ging de kwalificatie in terwijl ik wat wijzigingen aan de wagen had gedaan maar dat maakte alles alleen maar erger. Het was echt worstelen met de wagen,” aldus Hamilton.

“Dan was er uiteraard die spin. De kwalificatie draait rond het opbouwen van vertrouwen en dan heb je plots die spin.”

“Q3 verliep veel beter en begon meteen goed. Mijn eerste rondje was niet perfect maar het rondje was nog redelijk ‘zuiver’ en mijn tweede rondje was zelfs beter.”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}