Max Verstappen hoopt op een strijd met Mercedes: “Een goede uitgangspositie”

Tijdens de kwalificatie kwam Max Verstappen niet in de buurt van de strijd om de pole, maar met een derde plaats achter Hamilton en Bottas is Verstappen best tevreden.


“Mijn laatste ronde in Q3 was best goed, maar al vanaf het begin van de kwalificatie was duidelijk dat Mercedes veel te snel voor ons was, net zoals de afgelopen drie races,” aldus Verstappen volgens zijn officiële website.

“Dat moeten we accepteren en gewoon ons best doen. Op dit moment is dat voor ons de derde plek, dus daar ben ik blij mee.”

Neerleggen bij een derde plaats tijdens de race doet Max Verstappen niet. Tijdens de oefensessies op vrijdag bleek immers dat de snelheid over de lange runs een stuk beter is en Verstappen hoopt dan ook dat hij het Hamilton en Bottas tijdens de race iets lastiger kan maken.

“Het is een goede uitgangspositie en in de race is het een ander verhaal. Ik denk dat we dan dichter bij Mercedes zullen zitten. Ik zeg niet dat ik de strijd aan kan gaan met ze, maar met een derde startplek hebben we tenminste een kans,” aldus Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner