Hamilton opgelucht met de terugkeer van vader Anthony

Lewis Hamilton is opgelucht nu zijn vader opnieuw aan zijn zijde staat in de F1 maar ditmaal niet als manager, wel als vader.
Hamilton gaf op het einde van het vorige seizoen toe dat zijn focus op de titel niet heel scherp stond omwille van een aantal privé problemen. De breuk met zijn vader als manager was daar onder meer de oorzaak van. Tijdens de Grand Prix van Australië was zijn vader echter opnieuw aanwezig en begint het er op te lijken alsof de lucht tussen vader en zoon min of meer begint op te klaren.

Vader Anthony is intussen ook tot het besef gekomen dat het stoppen met managen van zijn zoon, de beste oplossing geweest is voor beiden. “Ik ben een jaar te lang gebleven”, zegt Hamilton senior, “Ik had in feite na het behalen van de wereldtitel moeten stoppen. Toen hadden we onze droom bereikt, hij was wereldkampioen, geld op de rekening, een vriendin. Maar de wagen van 2009 was niet goed en ik wilde Lewis niet achterlaten op een moment dat het niet goed ging. Ik deed wat een vader zou doen.”

“Ik heb altijd alleen maar het beste gewild, net zoals elke andere ouder voor zijn kind wenst. Wist ik het beter? Neen, niet altijd, maar ik troost mezelf met de gedachte dat ik het meestal wel beter wist. En als ik het niet wist, zou ik het leren, vragen, om zeker te zijn dat Lewis succesvol zou zijn.”

“Dit weekend was het beste gevoel dat ik ooit gehad heb met mijn vader die hier was enkel als mijn vader”, zegt Hamilton junior, “Hij heeft me altijd enorm gesteund, maar ik denk dat het een soort van steun was die gepaard ging met een zekere stress. Stress uit angst om mij teleur te stellen. Maar nu leek het er op alsof hij werkelijk trots op me was om mij hier bezig te zien en dat voelde ongelofelijk goed.”

Maar vader Anthony is tegenwoordig niet alleen voor zoonlief te zien in de paddock. Hij behartigt intussen de belangen van de Schot Paul Di Resta. Nu heeft Force India wel wat vooruitgang geboekt, de afstand op de startgrid tussen hen en de McLarens is toch nog redelijk groot. Dat wordt kiezen voor vader Anthony wie hij voor de race nog wat peptalk wil geven.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print