James Key bij Sauber ontslagen?

Volgens bepaalde bronnen zou technisch directeur James Key, bij Sauber onstlagen zijn. Sauber zelf weigert voorlopig elke commentaar.
Het ontslag zou een direct gevolg zijn van de uitsluiting van beide piloten na de GP van Australië. De achtervleugels van beide Sauber wagens geraakte na de race niet door de technische controle door een fabricagefout.

Zowel Perez die op een schitterende zevende plaats eindigde, als Kobayashi op een achtste plaats, verloren elk hun punten en Sauber werd uit de resultaten geschrapt. Gisteren raakte reeds bekend dat Sauber het beroep dat ze aanvankelijk wilden indienen tegen die beslissing, zou laten vallen.

Vele fans vragen intussen ook af hoe het mogelijk is dat de wagens pas na de race gediskwalificeerd werden omdat er ook een technische keuring is na de oefensessies en na de kwalificaties. Die keuringen zijn echter alleen gefocust op het feit of de wagen aan alle veiligheidsvoorschriften voldoet.

Ook andere teams zoals McLaren en winaars Red Bull werden aan een gelijkaardige controle van de achtervleugel onderworpen. Zij bleken wel conform de reglementen te zijn. Sauber weigert voorlopig de berichten te bevestigen noch te ontkennen en geven geen commentaar.

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd.

a:1:{s:9:”file_name”;s:21:”sam09032011003080.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}