Williams binnenkort met nieuwe uitlaat?

Williams wil in China rijden met een nieuwe uilaat. De uitlaat zou geïnspireerd zijn op die van Red Bull. De uitlaat zal één van de belangrijkste ontwikkelingen zijn van 2011, voor alle teams. Williams is al weken bezig met haar ontwerp.
Technisch directeur Sam Michael hoopt dat verbeterde uitlaat het tempo zal opkrikken.

“We willen in Shanghai komen met de het nieuwe uitlaatsysteem. Hopelijk zet dat ons wat meer naar voor op de grid.”

“Na de test in Valencia zijn we begonnen met het ontwerp. We hebben het systeem gezien op de laatste dag bij Red Bull en we kopieerden het idee. We hebben ook de uitlaat van Renault en Mercedes uitgeprobeerd, maar we willen die van Red Bull hebben.”

Volgens Michael hebben zij het meeste werk gehad om een nieuwe uitlaat in de Williams te passen. Dat vanwege de uitlaatcollector die in de weg zat.

“We hebben heel wat moeten veranderen vanwege de plaats waar de uitlaatcollector gepositioneerd was. Bij de Cosworth motoren is die naar achteren georiënteerd. Als hij naar voren was gericht kan je hem met een u-bocht gemakkelijk in het Bed Bull-ontwerp passen.”

“We hebben er even geleden tien dagen aan gewerkt en wilden in Melbourne er mee starten. Maar we bleken het niet op tijd af te krijgen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}