Hamilton opnieuw op achtervolgen aangewezen

Hamilton kwalificeerde zich als vierde voor de GP van Zuid-Korea, geen ideaal resultaat in de strijd voor de titel.
Wil Hamilton nog een kans maken op de titel dan moet de Brit hopen dat hij op zijn minst een podiumplaats kan behalen, maar liever nog voor Webber weet te finishen. Hamilton was al op achtervolgen aangewezen in de titelstrijd maar de Brit mag morgen beginnen met zijn rechtstreekse titelkandidaten in te halen.

McLaren behoorde voor aanvang van de kwalificatie mee tot de favorieten voor de pole, vooral door de F-duct en het lange rechte stuk dat het circuit heeft. McLaren maakte de favorietenrol maar deels waar. In Q1 was Hamilton het snelst maar in Q3, wanneer het om de knikkers gaat, dan stelde McLaren toch wel teleur.

“Uiteraard wilden we de pole,” zei Hamilton tegenover de Britse zender BBC.

Desondanks is Hamilton tevreden met zijn vierde plaats. Het was naar eigen zeggen het hoogst haalbare.

“Ik denk dat we meer gekregen hebben dan dat in onze wagen zat, ik kon echt niet beter. Ik weet echt niet waar ze die halve seconde gevonden hebben, maar we doen nog mee in de strijd. Er zijn enkele lange rechte stukken dus we zullen zien wat er gebeurt. Dat ligt ons wel.”

Hamilton zal de strijd dus moeten aangaan op de rechte stukken en hopelijk voor hem kan de Brit daar de aanval inzetten op Alonso, Webber en Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen