Vettel erg tevreden met behalen van de pole

Sebastian Vettel heeft weer de pole in de wacht gesleept. Naast hem staat teamgenoot Mark Webber maar het grootste gevaar komt van achter hem, waar Fernando Alonso zal starten.
De Duitser kon zijn tijd als voorlaatste veilig stellen, met alleen Mark Webber nog achter zich die over de finish moest komen.

“Het scheelt weer bijna niets.” reageert de jongste titelkandidaat. “Ik deed twee runs in Q3. In de eerste was ik al tevreden over de wagen maar tijdens de tweede run reed ik veel beter in de eerste sector. Die sector is eigenlijk alleen maar een lang recht stuk. Het enige wat je moet doen is op tijd remmen. De andere twee sectoren zijn spectaculairder met veel vloeiende bochtencombinaties, maar een fout is snel gemaakt.”

Vettel presteerde tijdens zijn tweede run duidelijk beter in de eerste sector maar behield ook een goede snelheid tijdens sector 2 en 3. Het bezorgde de jonge Duitser uiteindelijk de pole.

“In het middelste gedeelte gaf ik misschien wel wat af maar in de laatste sector kon ik weer wat gas bijgeven. Zo kon ik, met een zeer klein verschil, de pole pakken. Ik denk dat het toch weer een puike prestatie is.”

“Gisteren konden we geen goed tempo vinden. Wat we probeerden werkte niet en dan kregen we ook nog eens een lekke band. Het is ook een nieuw circuit dat niemand kende. In de vrije trainingen kon ik al niet veel rijden en deze morgen spaarden we de auto voor de kwalificatie.”

“Tijdens de kwalificatiesessies verbeterde de omloop en vond ik het juiste tempo. De rondetijden evolueerden mee,” verklaarde Vettel de verbetering. “Het is zeer moeilijk om elke bocht te leren kennen. Je moet de bocht juist aansnijden of je vliegt het stof in. Als dat gebeurt mis je ook je rijlijn naar de volgende bocht. Gelukkig is onze wagen nog altijd het best in de bochten en op rechte stukken doen we wat we kunnen met een F-duct die we blijven verbeteren.”

Benieuwd of Vettel morgen de dreiging van ongetwijfeld zijn teamgenoot en ondermeer Alonso kan afhouden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print