Hamilton: “Overwinning is mijn enige doel, niet de polepositie”

Lewis Hamilton moest gisteren in Nico Rosberg zijn meerdere erkennen in de strijd voor de polepositie. Maar Hamilton heeft maar één doel voor ogen en dat is vandaag zegevieren.

De Brit moest nipt de duimen leggen, het verschil met teamgenoot Nico Rosberg bedroeg immers slechts 33 duizendsten. Maar het is vandaag dat het moet gebeuren, vandaag worden de punten verdeelt. Dat is ook de mening van Hamilton, en daarin deelt hij ook de mening van Rosberg.

“Dit was nog maar de kwalificatie, het was leuk,” zei Hamilton na afloop. “Nico reed een uitstekende ronde en ik verloor een beetje tijd in de tiende bocht en misschien ook in de eerste bocht. Maar het was fantastisch. Telkens de baan op gaan en proberen nog sneller te gaan. Dat is waar de kwalificatie om draait en zo zou het steeds moeten zijn, met dergelijk klein verschil. Het was echt opwindend en ik hoop dat veel mensen ervan genoten hebben.”

“Uiteraard is de polepositie de beste positie om van te vertrekken maar het zal een lange race worden. Het zou redelijk opwindend moeten zijn met de pitstops en het weer. We weten het niet echt. Ik wil hier echt winnen, net als alle anderen. We zullen hard werken om dat te bereiken en hoop dat we een mooie race krijgen,” besluit de Brit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print