Hamilton pakt pole en verwacht geen straf: “Fantastische laatste ronde”

Lewis Hamilton gelooft dat hij geen straf zal krijgen nadat hij onderzocht werd voor het ophouden van Romain Grosjean tijdens de kwalificatie voor de Britse Grote Prijs. De Brit reed op dominante wijze naar de besttijd op het circuit van Silverstone.

Lewis Hamilton vloog over het circuit van Silverstone met een 1:26.600, wat meer dan een halve seconde sneller was dan eerste achtervolger Kimi Räikkönen. Er wordt echter nog onderzocht als Lewis Hamilton de Haas van Romain Grosjean ophield. De Fransman was niet blij met Hamilton aan het begin van Q3 en liet dat duidelijk merken over de boordradio. Hamilton verwacht echter geen straf te krijgen voor het incident.

“Ik ging net aan mijn snelle ronde beginnen”, klinkt het bij Hamilton. “Valtteri reed net voor me en ik probeerde wat ruimte te krijgen. Achter me reed één van de Force India’s, maar die reed de pits binnen. Er was dus niemand achter me. Maar wanneer ik op het gas ging zag ik in mijn spiegels een wagen achter me. Ik weet niet als ik in de weg reed. Mocht het zo geweest zijn, dan bied ik mijn excuses aan, maar dat is dus niet het geval. Het team had me niet gewaarschuwd dat er een wagen aankwam. Ik denk dan ook dat ik net op tijd op het gas ging zonder hem in de weg te rijden, maar ik moet de beelden nog bekijken.”

Verder was Lewis Hamilton opgelucht met zijn vijfde polepositie in zijn thuisland. “Het was een moeilijke kwalificatie. Het was bewolkt en het regende, maar dat zijn de omstandigheden waarmee ik ben opgegroeid. Ik voelde me thuis”, lacht Hamilton.

“Wanneer het opdroogde kon ik de banden goed gebruiken en de laatste ronde voelde geweldig aan. Natuurlijk had ik zo’n verschil met de concurrentie niet verwacht. Maar dat is steeds het doel. Het voelde goed aan en ik ben erg trots.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner