Hamilton: “Perfectie was nodig om Bottas te kunnen verslaan”

Lewis Hamilton veroverde op de Hungaroring zijn negentigste polepositie in de Formule 1. Het veroveren van die polepositie leek redelijk eenvoudig maar volgens Hamilton was absolute perfectie noodzakelijk om teamgenoot Valtteri Bottas te verslaan.


“Het is te gek voor woorden, ik moet mezelf knijpen om het te geloven,” zei Hamilton na het veroveren van zijn negentigste polepositie. “Ik moet nederig zijn want ik werk samen met een geweldige groep mensen, zonder hen zou ik deze kans niet krijgen.”

“Ik wil iedereen in de fabriek enorm hard bedanken, ze hebben ongelooflijk werk verricht. Valtteri heeft het mij ook enorm moeilijk gemaakt. Absolute perfectie tijdens deze kwalificatie was nodig, het is één van die zaken waar ik enorm van geniet.”

Hamilton maakt tijdens de race kans om het record van meeste aantal overwinningen tijdens een race, momenteel op naam van Michael Schumacher tijdens de GP van Frankrijk, te evenaren. Hamilton heeft tot dusver zeven keer de GP van Hongarije gewonnen.

“De weg naar de eerste bocht is lang en er is niets gegarandeerd. We moeten deze avond goed werk verrichten en uiteindelijk moeten we morgen tijdens de race weten te presteren. Het is een redelijk lange race en je weet ook niet wat het weer brengt,” blikt Hamilton vooruit naar de race.

“Ik ga uiteraard mijn uiterste best doen en er mee proberen voor zorgen dat het team een dubbeloverwinning kan behalen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner