Vettel en Leclerc opgelucht door ‘vooruitgang’ van Ferrari

Ferrari lijkt in Hongarije dan toch een stap vooruit te hebben gezet, dit tot grote opluchting van Sebastian Vettel en Charles Leclerc.


Een vijfde en zesde plaats op de startgrid, er was een tijd dat we het dramatisch zouden genoemd hebben als het over Ferrari ging, maar vandaag bevinden we ons in een situatie waarin we het vooruitgang moeten noemen.

Vergeleken met de eerste twee raceweekends op de Red Bull Ring heeft Ferrari inderdaad vooruitgang geboekt maar wanneer je je op 1,3 seconde van polesitter Lewis Hamilton bevindt besef je ook dat je je niet in een goede situatie bevindt.

“Het is veel beter dan de voorbije raceweekends,” zei Vettel na afloop van de kwalificatie. “Het is voor het eerst dat we met beide wagens in Q3 geraakten.”

“We weten dat Oostenrijk niet goed bij ons paste, we verloren heel wat tijd op de rechte stukken, hier zijn er meer bochten waar we tijd kunnen goedmaken.”

“De balans van de wagen voelde veel beter aan,” voegde Vettel er nog aan toe tegenover ‘Sky Sports Italia’. “Ik denk dat we ons hier veel dichter bij de anderen, laat ons zeggen Racing Point, Red Bull en zelfs McLaren. Dat is positief.”

Ook teamgenoot Charles Leclerc was het met Vettel eens.

“Ja, het voelt hier wat beter aan, met een vijfde en zesde plaats,” aldus Leclerc.

“Dit circuit beschikt niet over veel lange rechte stukken. Momenteel zijn we snel in de bochten, iets wat ons hier competitiever maakt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print