Max Verstappen kwalificeert zich als zevende: “Dit is teleurstellend”

Max Verstappen en Red Bull Racing zakten met veel goede moed af naar de Hungaroring maar na een zeer teleurstellende kwlaificatie blijft van die goede moed en hoge verwachtingen maar weinig over.


Verstappen geraakte op de Red Bull Ring immers niet verder dan de zevende tijd en teamgenoot Alex Albon werd zelf vroegtijdig uitgeschakeld en start morgen pas als dertiende.

“Dit is niet wat je wilt”, vertelt Verstappen na afloop van de kwalificatie en zo valt te lezen op zijn officiële website.

“Ik weet niet wat er aan de hand is, maar iets werkt er niet. Vorig jaar was de auto hier erg goed, maar dit weekend is er gewoon geen balans en grip. We hebben veel dingen geprobeerd, maar het blijkt nog niet echt te helpen. Het was een teleurstellende kwalificatie en hoewel het zal moeten, is dat lastig te accepteren.”

In zijn vooruitblik naar de race probeert Verstappen enigszins positief te blijven maar uiteraard beseft hij ook dat Mercedes ook op de Hungaroring over de beste kaarten beschikt.

“Het ligt allemaal dicht bij elkaar, dus we moeten afwachten. We starten niet op de beste band voor de race, maar het is wat het is. Ik zal mijn uiterste best gaan doen en dan zullen we zien waar we terechtkomen. Het is in ieder geval een lastig circuit om in te halen,” aldus Verstappen.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print