Hamilton reageert gelaten: “Het zal bijzonder moeilijk worden”

De strijdvaardigheid waarover Hamilton in Silverstone beschikte is in Hongarije ver te zoeken. De Brit kwalificeerde zich als vierde en verwacht dat het erg moeilijk zal worden om te strijden voor de overwinning.

Hamilton slaagde er tijdens het raceweekend nog geen enkele keer in om een besttijd te laten noteren tijdens een van de oefensessies. Tijdens Q2 deed Hamilton de hoop heropleven dat hij zou kunnen strijden om de polepositie maar in Q3 kwam Hamilton niet in de Buurt van Vettel.

Tijdens zijn eerste poging om een snelle ronde neer te zetten maakte Hamilton een fout en tijdens zijn tweede poging moest hij tevreden zijn met de vierde tijd, achter teamgenoot Valtteri Bottas.

“Dit is tot dusver nog geen eenvoudig raceweekend geweest, al voelt de wagen redelijk goed aan,” zei een teleurgestelde Lewis Hamilton na afloop van de kwalificatie. “We brachten enkele verbeteringen aan en over het algemeen was het redelijk goed, op Q3 na.”

Hamilton was naar eigen zeggen niet verrast dat Ferrari zo snel was op de Hungaroring.

“We wisten dat ze snel waren, dat toonden ze eerder vandaag al. We wisten dat ze over een goede snelheid beschikten,” aldus Hamilton. “Ik weet niet of ze een upgrade van de wagen hebben gedaan, of wat het ook is, maar ik denk dat we het alles in beschouwing genomen goed gedaan hebben. Laat de race maar komen!”

Van op de vierde plaats op de startgrid zal Hamilton naar eigen zeggen een goede strategie nodig hebben om kans te maken op de overwinning. Op de Hungaroring is het immers erg moeilijk inhalen.

“Wat de race betreft zullen de strategie en de banden erg belangrijk zijn. Ferrari lijkt de bovenhand te hebben en de race is in Hongarije meestal een processie waar het moeilijk is om je voorligger te volgen. Er zijn weinig mogelijkheden om plaatsen goed te maken. We zullen al het mogelijke proberen,” besluit Hamilton.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer