Verstappen kwalificeert zich als vijfde: “Erg tevreden over de wagen”

Max Verstappen blikt tevreden terug op zijn kwalificatie voor de GP van Hongarije. De Nederlander kwalificeerde zich als vijfde en was maar een tiende trager dan Lewis Hamilton.

“Het ging lekker in Q1 en Q2”, laat Max na afloop weten. “Je weet dat Ferrari en Mercedes de motor nog wat kunnen opschroeven in Q3. Het hele weekend verliep moeizaam. Ik kon niet echt een goede balans vinden en op dit circuit is dat heel pijnlijk. In de eerste run die ik deed, voelde de auto meteen goed aan dus daar was ik wel heel tevreden mee. Vooral het gat met mijn teamgenoot deed me goed. Het was het hele weekend al lastig om hem te verslaan.”

“De eerste run van Q3 was goed, maar voor de tweede run hadden we wat meer voorvleugel gezet omdat ik wat onderstuur had. Maar toen kregen we last van glijden bij het ingaan van de bocht, terwijl dat in de eerste sector nog goed was. Over het algemeen mag ik hier heel blij mee zijn na zo’n moeilijk begin van het weekend.”

Verstappen hoopt van op de vijfde plaats een goede start te maken, al zal het moeilijk worden om de strijd met Ferrari en Mercedes aan te gaan.

“We kunnen altijd wel redelijk goed starten dus je weet maar nooit. Ik kijk uit naar de start, want de koppeling werkt dit jaar beter dan vorig jaar. Ik sta gelukkig aan de goede kant op de grid, dus dat is altijd prima.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022