Hamilton: “Senna evenaren in Monaco zou erg speciaal zijn”

De kans bestaat dat Lewis Hamilton uitgerekend in Monaco Ayrton Senna evenaart op het vlak van poleposities.

In Spanje veroverde Hamilton zijn 64ste polepositie uit zijn F1-carrière, eentje minder dan zijn grote voorbeeld Ayrton Senna en slechts vier minder dan het absolute record van Michael Schumacher. Dit weekend kan Hamilton in Monaco Ayrton Senna dus evenaren en dat zou volgens de Brit een ongelooflijke ervaring zijn.

“Ik hou ervan om te kijken naar de oude on-board beelden van Senna die aan het racen is in Monaco. Wanneer ik hem dan uit de tunnel zie komen dan denk ik ‘Hey, dat is wat ik nu ieder jaar doe’,” aldus Hamilton. “Zijn aantal poleposities evenaren? Het voelt op één of andere manier niet echt aan, ik zou vereerd zijn om naast hem te komen staan. Er is echter geen druk: indien het gebeurt, dan gebeurt het, indien niet dan is het zo.”

Nergens is de polepositie veroveren zo belangrijk als in Monaco. Het is echter op zondag dat de punten uitgedeeld worden en het is bijzonder moeilijk om te voorspellen wie de race zondag zal winnen.

“Deze race is zo bijzonder en zo onmogelijk om te voorspellen, het is zoals een eenhoorn spotten,” blikt Hamilton al vooruit naar de race. “Ik had de GP van Monaco misschien twee of drie keer meer kunnen winnen maar uiteindelijk ben ik tevreden met wat ik heb, zeker met hoe mijn overwinningen in 2008 en 2016 tot stand kwamen. Het waren echt zeer mooie races en overwinningen die ik echt verdiende. Ik wil echter absoluut nog meer winnen in Monaco!”


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print