Hamilton: “Strategische blunder Mercedes kwam door experiment”

Volgens Lewis Hamilton ging Mercedes tijdens de GP van Brazilië door het experimenteren strategisch in de fout.


Lewis Hamilton maakte tegen het einde van de Braziliaanse GP een pitstop waardoor hij terugviel van de tweede naar de vierde plaats, iets waarmee voorafgaand aan de beslissing om te pitten niet echt rekening werd gehouden.

Hamilton moest daardoor in de slotronden alles op alles zetten en dat resulteerde uiteindelijk zelfs in een aanrijding met Alex Albon waarvoor Hamilton bestraft werd.

“Het was geen groot drama voor ons,” vertelde Hamilton tegenover de media in Abu Dhabi over de foute beslissing om nog een pitstop te maken.

“Ik denk niet dat het zou gebeurd zien indien we nog voor het kampioenschap aan het strijden waren. We waren aan het experimenteren en we probeerden iets meer risico te nemen. Dat draaide uiteindelijk niet goed uit.”

Volgens Hamilton heeft Mercedes in Brazilië veel bijgeleerd, iets dat ook volgend jaar nog van pas kan komen.

“Het is echter goed voor ons om die ervaringen op te doen en we hebben dat raceweekend waarschijnlijk meer geleerd dan het raceweekend ervoor toen alles redelijk vlot verliep.”

“Achteraf bekeken zou je het allemaal anders doen maar ik heb geen spijt van de beslissing die we gemaakt hebben. We hebben er immers veel uit geleerd dat we ook volgend jaar kunnen toepassen,” besloot Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed