Hamilton strijdvaardig, ondanks nieuw puntenverlies

Huidig wereldkampioen Lewis Hamilton verklaart blij te zijn om derde te eindigen, nadat hij slecht startte aan de GP van Japan. Zijn teamgenoot Nico Rosberg won de race op het circuit van Suzuka, waardoor de Brit opnieuw punten verliest in de race om de titel met zijn Duitse teamgenoot.

Lewis Hamilton mocht naast Nico Rosberg starten aan de GP van Japan, maar kwam al snel als achtste te liggen nadat hij zijn start volledig miste.

Hamilton werkte zich een weg naar voor en mag uiteindelijk mee op het podium als derde. De laatste ronden vocht hij nog met Max Verstappen, maar in zijn ultieme inhaalpoging deed de jonge Nederlander de deur dicht.

“Ik ben blij om terug te komen naar het podium en een aantal punten te winnen”, zei Hamilton op het podium. De Brit heeft nu 33 punten achterstand op WK-leider Rosberg.

“Ik had wielspin bij de start. Ik weet niet zeker waarom, dat moet ik bespreken met de ingenieurs. Ik verloor veel plaatsen en moest terugvechten.”

Net zoals zijn teamgenoot had Hamilton veel lof voor zijn team Mercedes, nu ze voor het derde seizoen op rij de beste constructeur zijn.

“Proficiat aan iedereen in de fabrieken in Brackley en Brixworth en aan heel Mercedes. We konden dit niet zonder hun steun.”

Tijdens de laatste vier races zijn er nog honderd punten te verdienen, waardoor nog niets verloren is voor Lewis Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022