Verstappen houdt Hamilton achter zich: “Heel erg blij”

Na de slechte start van Lewis Hamilton reed Max Verstappen de hele race lang als tweede op het circuit van Suzuka. De Nederlander mocht dus opnieuw op het podium, zijn zesde al. Op het einde werd het nog spannend met de opkomende Hamilton, maar hij wist de Mercedes achter zich te houden.

Max Verstappen kwalificeerde zich als vierde voor de GP van Japan, maar mocht door de gridstraf van Räikkönen (versnellingsbak) een plaats opschuiven. De jonge Nederlander kwam goed weg en wist Lewis Hamilton voorbij te gaan nadat die laatste zijn start volledig miste. Daarna reed Max Verstappen de hele race op plaats twee, hoewel hij nog onder druk werd gezet door Hamilton die uiteindelijk als derde finishte.

Max Verstappen was heel blij dat hij opnieuw op het podium mocht. “Lewis drong heel hard aan in die laatste ronde en we hadden samen een momentje in de laatste chicane, maar ik ben heel erg blij met deze tweede plaats”, aldus Max op het podium. “Tijdens de race hadden we veel last van verkeer, maar het was vooral belangrijk om de banden te sparen. We hadden een geweldige racestrategie en om tussen de twee Mercedessen te eindigen is heel positief. Daar moet ik het team heel erg voor bedanken.”

“De start ging al heel erg goed”, valt te lezen op Verstappen.nl. “Tijdens de race hebben het team en ik heel goed gecommuniceerd hoeveel we moesten pushen en waar we onze banden moesten sparen. En om dan op het einde met Mercedes te kunnen racen, voelt heel goed. In het begin van de race probeer je nog naar voren te kijken, maar als je ziet dat Rosberg bij je wegrijdt, weet je al dat het heel lastig wordt. Dan ga je meer achteruit kijken, maar dat kon ik goed balanceren: we moesten uitkijken dat we niet undercut werden, maar we kwamen steeds vroeg naar binnen dus dat voelde goed aan.”

“Eigenlijk hielden we Vettel meer in de gaten, maar die kwam achter Hamilton terecht, dus die verloor daar zijn race. Toen hadden we wat last van verkeer, waardoor ze snel dichterbij kwamen. Ik had heel weinig voorbanden meer over op het einde, waardoor Lewis zijn actie kon inzetten. Ik wist dat ik een goede exit uit de laatste chicane nodig had om hem af te houden, zodat ik het extra vermogen uit de elektrische systemen kon bewaren voor het andere rechte stuk, waar ik het het meest nodig had.” Was het een dubieuze verdedigende actie? “Nee, zeker niet. Ik zag Lewis naar binnen sturen, maar dat was van best wel ver, dus dan laat ik de deur niet openstaan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022