Hamilton teleurgesteld met de zevende plaats

Hamilton was niet tevreden met de zevende plaats. Als tweede gestart maar al snel een positie verloren aan Heidfeld en de bandenslijtage deden hem de das om.
Dat Hamilton teleurgesteld is valt te begrijpen als je bedenkt dat de Brit voor het grootste deel van de race, de enige was die min of meer de druk op Vettel kon houden. Een bittere pil om dan als zevende te eindigen.

Hamilton verloor al bij de start onmiddellijk een plaats aan Heidfeld maar kon dat na de eerste reeks pitstops terug goedmaken. Hamilton moest echter te vroeg naar binnen omdat er geen grip op zijn banden meer zat. Dat zorgde ervoor dat Hamilton telkens opnieuw na iedere stint voor iedereen naar binnen moest.

In de laatste stint ging het van kwaad naar erger. De grip op de banden was nergens nog te bespeuren en Hamilton werd nog bijna van de baan gereden door Alonso die zich vergiste in de snelheid waarmee hij op Hamilton afkwam. Hamilton viel uiteindelijk terug naar een zevende plaats. “Dit is racen denk ik, ik vertrok als tweede en heb er alles aan gedaan om te kunnen volgen. Ik heb er verder niet veel meer over te zeggen.”

Hamilton moet in het algemeen klassement de tweede plaats afstaan aan ploegmaat Button.

image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print