Sterke start Heidfeld bezorgt hem podiumplaats

De beide Lotus Renault-wagens kenden een extreem goede start van de race. Het resulteerde uiteindelijk in een derde plaats voor Heidfeld. Petrov moest opgeven na een crash.
Nick Heidfeld kon gisteren al de criticasters de mond snoeren na zijn goede kwalificatie. In Australië kreeg de Duitser nog felle kritiek na zijn zwakke prestatie terwijl Petrov daar als derde wist te finishen.

Nu ziet het er echter veel beter uit voor de Duitser. Heidfeld kende een erg goede start, ging als tweede de eerste bochtencombinatie uit en wist uiteindelijk na een goede strategie, en dankzij de aanrijding tussen Alonso en Hamilton, beslag te leggen op de derde plaats.

“De start was fantastisch, echt zeer leuk,” begint Heidfeld zijn relaas. “In Australië maakte ik veel plaatsen goed bij de start maar ik had hier niet hetzelfde verwacht als je als zesde start.”

“Ik voelde mezelf vechten met Seb, die naar me keek in zijn spiegels. Vervolgens deed ik mijn uiterste best maar Sebastian was sneller.”

Tijdens de eerste pitstop viel er wat regen en de banden van Heidfeld hadden hun beste tijd gehad. Toch besliste het team om Heidfeld buiten te houden en dit om een extra pitstop te vermijden. Het bleek uiteindelijk de sleutel tot succes te zijn.

“Later in de race had ik een goede snelheid, zeker met de prime-banden. Ik moest uiteindelijk mijn positie verdedigen tegenover Mark die voorbij kwam gevlogen. Mark viel mij aan maar uiteindelijk verloren ook zijn banden het beste van hun potentieel.”

“Deze eerste podiumplaats die ik voor Lotus Renault GP behaal is een belangrijke stap,” besluit Nick Heidfeld.

Een tweede podiumplaats dus voor Lotus Renault GP en dit na evenveel races, ongetwijfeld een resultaat waarvan het team zelf niet had durven dromen.
a:1:{s:9:”file_name”;s:15:”preview2826.jpg”;}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}