Hamilton tevreden met tweede plaats: “Ik ga het Vettel moeilijk proberen maken”

Lewis Hamilton kon voor de derde race op rij de polepositie niet veroveren, het blijft aanpassen voor zowel de fans als het publiek. Hamilton is echter tevreden met zijn tweede plaats op de grid.


Hamilton was zo’n twee tienden trager dan Sebastian Vettel in de Ferrari. De Brit kwam nooit echt in aanmerking om de polepositie te veroveren maar voor hetzelfde geld had Hamilton pas derde gestaan op de grid. Door een foutje van Kimi Raikkonen won Hamilton immers een plaats, de Fin leek immers op weg naar de polepositie maar belandde door zijn fout op de zesde plaats.

“Het was close. We hebben ons uiterste best gedaan. Het was zeer, zeer close,” zei Hamilton na de kwalificatie. “Ik verloor wat in de laatste sector en Sebastian heeft het uitstekend.”

“Ze waren heel het weekend de snelste en ze hebben dit jaar een fenomenale wagen.”

In vergelijking met vrijdag verbeterde Mercedes de wagen van Hamilton en daarvoor wou de Brit het team na afloop van de kwalificatie nogmaals bedanken.

“Ik ben echter zeer blij met wat het team gedaan heeft en ben tevreden met waar we vandaag staan in vergelijking met gisteren.”

Tijdens de race hoopt Hamilton om het Sebastian Vettel moeilijk te maken. Op het stratencircuit wil hij de strijd met Vettel en Ferrari aangaan.

“We bevonden ons mee in de mix vooraan. Ik ga proberen om Sebastian Vettel het morgen tijdens de race moeilijk te maken,” besloot Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023