Vettel na veroveren polepositie: “Het wordt een intense race”

Sebastian Vettel veroverde op het stratencircuit van Baku de polepositie voor de GP van Azerbeidzjan. De Duitser is uiteraard zeer blij met de pole al beseft hij ook dat hem morgen een lange en intense race wacht.


“In Q1 en Q2 voelde ik dat de wagen goed was en in het laatste deel van de kwalificatie deed de wagen echt wat ik wou,” blikte Vettel na afloop terug op zijn kwalificatie. “Over mijn eerste rondje was ik zeer tevreden, al waren er wel twee kleinigheden die niet perfect waren. Dat wou ik rechtzetten tijdens mijn tweede run.”

“Ik was iets sneller maar vervolgens kende ik een ‘lock up’, ik werd verrast in de derde bocht en ik wist niet zeker of ik best rechtdoor de exit zou nemen of niet. Ik probeerde om de bocht te nemen en door te gaan maar het volstond niet om mijn tijd te verbeteren, mijn eerste poging was immers erg goed.”

Titelrivaal Lewis Hamilton start morgen naast hem van op de eerste startrij. Ondanks dat hij tijdens de kwalificatie sneller was dan de Brit verwacht Vettel zich aan een intense race.

“Ik denk dat het een intense race zal worden en alles kan gebeuren tijdens de race, ook een safety car is zeer waarschijnlijk,” aldus Vettel. “Het is echter mooi dat onze wagen het deze namiddag zeer goed deed en dat zou normaal moeten betekenen dat we ook tijdens de race een goede snelheid hebben.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print