Max Verstappen kwalificeert zich als vijfde: “We hebben te lang gewacht”

Max Verstappen heeft zich als vijfde gekwalificeerd voor de GP van Azerbeidzjan. De Nederlander was uiteindelijk een halve seconde trager dan polesitter Sebastian Vettel, al had er volgens Verstappen meer in gezeten indien ze sneller op de baan waren gegaan.


“We hebben te lang in de pits gewacht”, zo valt te lezen op de officiële website van Max Verstappen. “We waren aan het wachten op een slipstream van iemand en daardoor stonden we te lang zonder bandenwarmers stil in de pits. De voorbanden werkten niet optimaal in de laatste run en op een stratencircuit is dat een groter nadeel. Maar uiteindelijk ging het nog niet eens zo verkeerd. We starten van een positie van waaruit we kunnen vechten en er kan nog een hoop gebeuren tijdens de race.”

Van op de vijfde plaats op de grid hoopt Verstappen om een goede en probleemloze race te kennen.

“De top-vijf start op de superzachte banden en wellicht dat we wat langer buiten kunnen blijven dan Kimi die op ultra’s staat, maar dat moeten we afwachten. Ook de kans op winst moeten we afwachten, Sebastian was erg snel maar we geven niet op,” blikt Verstappen vooruit naar de race.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023