Hamilton uit kritiek op Zandvoort: “Treintje rijden is niet leuk”

Lewis Hamilton heeft kritiek geuit op de manier waarop de circuits worden geselecteerd waarop geracet wordt. Volgens Hamilton worden de F1-piloten te weinig in het beslissingsproces betrokken.


“De F1-piloten is nog nooit hun mening gevraagd wanneer er beslist wordt op welke circuits we gaan rijden. We weten echter beter dan wie ook op welke circuits je kan inhalen en op welke niet,” zei Hamilton vorig weekend in Silverstone.

Met Vietnam en Nederland staan binnenkort twee nieuwe circuits op de F1-kalender. Vooral van Zandvoort wordt verwacht dat er weinig spanning te beleven zal zijn omdat het er erg moeilijk zal zijn om in te halen.

Ook Lewis Hamilton liet onrechtstreeks merken geen fan te zijn van de keuze van de Formule 1 om op Zandvoort te gaan racen.

“Ik weet niet wie de circuits selecteert maar er zijn circuits geselecteerd waarop we binnenkort rijden en waar we geen mooie races zullen zien,” aldus Hamilton.

“Men vraagt mij wat mijn favoriete circuits zijn en Silverstone is daar één van omdat je een andere wagen kan volgen. Het is erg spectaculair om hier tegen hoge snelheid te rijden.”

Hamilton meent dan ook dat de Formule 1 moet beseffen dat haar circuitkeuze ernstige gevolgen heeft, dat fans dan kunnen afhaken omdat het niet spannend is.

“Er zijn echter ook circuits waar je niet kan volgen en niet kan inhalen, waar je treintje rijdt. Wat zou jij verkiezen? Dat je een race in bepaalde landen hebt gewoon omdat je er een race wilt? Of wil je een geweldige race zoals hier in Silverstone?”

“Indien dat zo is, dan moeten we naar andere mogelijkheden kijken in andere landen,” besloot Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022