McLaren-baas: “Lando Norris overtuigde ons met één grote kwaliteit”

Lando Norris zijn contract bij McLaren werd onlangs verlengd. Bij McLaren waren ze duidelijk onder de indruk van het debuutseizoen van Norris tot dusver.


“Carlos is ieder weekend al extreem snel geweest en zeker Lando is ook al extreem snel, hij leert snel,” aldus de McLaren-baas. “Sommige fouten die je van een rookie in de F1 zou verwachten maakt hij niet, hout vasthouden.”

McLaren-baas Zak Brown was vooral van één ding specifiek onder de indruk, namelijk de erg volwassen manier waarop Lando Norris rijdt en dit. ondanks zijn erg jonge leeftijd en beperkte ervaring in de Formule 1.

“Hij rijdt redelijk volwassen, zijn feedback is ook goed. Hij komt goed overeen met Carlos en beide rijders rijden voor het team, niet puur voor zichzelf. We zijn dan ook zeer tevreden met de progressie die ze boeken.”

Volgens de McLaren-baas was het gezien de erg goede prestaties van zowel Carlos als Lando logisch dat Lando Norris halverwege zijn debuutseizoen een contractverlenging kreeg. Sainz was al zeker van zijn contract voor 2020.

“We houden van wat we zien. Beide rijders doen het uitstekend,” aldus Brown. “Zeker in het geval van Lando. Hij heeft nu voldoende races gereden waarbij we hem onder druk hebben gezien, waarbij we hem tegen zijn teamgenoot hebben zien racen en we hebben hem ook mee vooraan zien racen.”

“We hebben voldoende gezien om te weten dat hij één van de toekomstige sterren van de sport is,” besloot de McLaren-baas erg lovend.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022