Hamilton: “Van een overwinning zal geen sprake zijn, Verstappen gaat winnen”

Daimler Media
Daimler Media

Lewis Hamilton laat weten dat er geen sprake is van een overwinning nadat Mercedes in Oostenrijk haar slechtste kwalificatie beleefde sinds de GP van Singapore 

De zevenvoudige wereldkampioen moest zaterdag zijn meerdere erkennen in de twee Red Bulls en de McLaren van Lando Norris en begint aan de race vanaf de vierde plaats op de grid. 

Dat zijn prestaties die we niet gewoon zijn van Mercedes en er is helemaal geen sprake van pech want de ‘Silberpfeile’ komen gewoon tempo te kort en dat beseft ook Lewis Hamilton. Hij voorspelt dan ook een makkelijke overwinning voor Verstappen op de Red Bull Ring.

“Ik zou zo zeggen ja, in termen van pure snelheid is het zeker uitgesloten,” vertelde Hamilton aan Sky Sports F1.  

“Ze hebben drie tienden voorsprong op ons. Ik denk dat ze hun auto dit weekend weer verbeterd hebben. Ik zou zeggen dat het een makkelijke overwinning voor Max wordt. Ik denk dat het voor ons zaak is om te kijken of we in ieder geval Perez voor kunnen blijven en proberen de schade dit weekend te beperken.”

Hamilton kan ook niet meteen vertellen op welk vlak ze die tijd verliezen, volgens hem verliezen ze overal wel wat tijd. Als hij de schade in de tussenstand voor het wereldkampioenschap wil beperken zal hij toch moeten zorgen dat hij minstens voorbij Sergio Perez en Lando Norris geraakt.

“Ja, het is nog moeilijker dan vorige week en we hebben nog steeds te weinig snelheid”, voegde Hamilton eraan toe. “We hebben alles geprobeerd om meer uit de auto te halen en we hebben gewoon niet genoeg snelheid, op dit moment.”

“We moeten echt prestaties vinden in de volgende races. Ik weet niet of McLaren een upgrade heeft meegebracht, maar ze zijn mega snel vandaag, geweldig werk van Lando. We moeten ons gewoon proberen te verbeteren.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021