Ricciardo: “Ik weet niet waar ik de extra snelheid moet halen”

McLaren F1 team
McLaren F1 team

Daniel Ricciardo moet zich tevreden stellen met een dertiende plaats op de startgrid voor de GP van Oostenrijk en daarmee blijft de Australiër in hetzelfde sukkelstraatje, hij wordt er zowaar bijna radeloos van.

De aanpassing van Daniel Ricciardo bij McLaren blijft moeizaam verlopen, zaterdag zat de kwalificatie er in Q2 al op en was een dertiende plaats zijn deel. Wat het ongetwijfeld nog moeilijker maakt voor de goedlachse Australiër is het feit dat hij ongeveer een seconde meer nodig had voor een rondje op de Red Bull Ring dan zijn teamgenoot Lando Norris.

Hij geeft aan dat hij met een beter gevoel in de auto zat dan vorig weekend maar dat dat zich helaas niet vertaalt in betere rondetijden. Ricciardo hoopt op een goede start en dat hij zich een weg naar voor kan banen door het veld.

“Helaas, een gelijkaardig resultaat als vorige week. Het voelde wel beter aan, maar het vertaalt zich gewoon niet in rondetijden. In Q1 was ik best tevreden met de rondetijden. Ik had het gevoel dat ik het goed had gedaan, maar ik zat er nog steeds een halve seconde naast.” 

“Dus, het is een beetje hoofd krabben. Ik weet op dit moment niet waar ik de extra snelheid vandaan moet halen, dus ik blijf proberen om er een beetje bij te komen. We hebben de vrije bandenkeuze dus we gaan proberen om net als vorige week weer een goede start te maken en ons een weg door het veld te banen.”

Andreas Seidl, de teambaas van McLaren, geeft de hoop niet op en ziet op de Red Bull Ring goede kansen om Ricciardo in de punten te krijgen. 

“Voor Daniel was het opnieuw een uitdagende kwalificatiesessie die eindigde met een dertiende plaats maar op dit circuit en met de strategie die we verwachten kan hij vanaf daar een goede race rijden.”

Het uitstekende resultaat van Lando Norris betekent niet dat ze bij McLaren op hun lauweren gaan rusten.

“Hoewel we een goed moment hebben gehad, is het belangrijk om onze focus te verleggen naar morgen, wanneer de punten worden verdeeld. Het doel is duidelijk: we moeten Daniel weer in de punten zien te krijgen en samen met Lando nog een goed resultaat scoren voor onze strijd in het constructeurskampioenschap.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed