Ocon na teleurstellende kwalificatie op P17: “Ik had een goed gevoel in de wagen”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Net zoals vorige week tijdens de GP van Stiermarken vinden we Esteban Ocon terug op de zeventiende plaats op de startgrid voor de GP van Oostenrijk, een teleurstellend resultaat voor de Fransman.

Ze beleefden bij Alpine op zaterdag niet hun ‘finest moment’ tijdens de kwalificaties voor de GP van Oostenrijk. Esteban Ocon kwam niet verder dan een zeventiende plaats en Fernando Alonso zag zich een plekje in Q3 door de neus geboord door een incident met Sebastian Vettel.

Nochtans had Esteban Ocon naar eigen zeggen een goed gevoel in de wagen en dat maakt dat er niet veel antwoorden komen op de vraag waarom het niet wil lukken.

 “Ons tempo is dit weekend niet verbeterd en helaas staan we weer op dezelfde plek. We hebben deze week wat verschillende dingen geprobeerd, maar we missen nog steeds iets. Ik had het gevoel dat ik vandaag een goede ronde reed, dus op dit moment zijn er niet veel antwoorden, maar we zullen blijven nadenken en oplossingen blijven zoeken.” 

“Ik ga me concentreren om mijn werk zo goed mogelijk te doen en het team vooruit te helpen. Ik zal racen zo hard als ik kan om wat posities terug te winnen en we zullen niet opgeven.”

De racing director van Alpine, Davide Brivio, zet zijn rijder uit wind en stelt dat Ocon er alles aan gedaan heeft en hij hoopt met een goede strategie toch nog wat plaatsen te winnen.

“Esteban heeft gedaan wat hij kon, we blijven leren om beter te begrijpen hoe we zijn situatie kunnen verbeteren. We hebben vrije bandenkeuze met beide auto’s voor de race, en we gaan proberen de beste strategie voor morgen te vinden. We zullen zo veel mogelijk pushen om nog iets uit de brand te slepen en te verbeteren vanaf deze positie.”