Yuki Tsunoda zeer blij met zevende plaats op startgrid: “Het doel is om punten te scoren”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Yuki Tsunoda heeft met een zevende plaats op de startgrid voor de GP van Oostenrijk zijn beste resultaat in de kwalificaties neergezet dit seizoen en daar is hij opgetogen over.

De Japanner zal vanaf de zevende plaats aan de GP van Oostenrijk beginnen, een plaats achter zijn teamgenoot Pierre Gasly, op wie hij maar ongeveer anderhalve tiende van een seconde moet toegeven. 

Een goede prestatie is  welkom voor Tsunoda want zijn debuut in de F1 mag tot nu toe omschreven worden als eerder wisselvallig en ook Dr. Helmut Marko heeft al een paar keer kritiek geuit aan het adres van de Japanner.

“Ik ben echt blij met de prestatie van vandaag, het is mijn beste kwalificatie tot nu toe. Ik wil het team heel erg bedanken. Ze hebben het tempo van vorige week vastgehouden en hebben het voor elkaar gekregen toen het er op aan kwam.” 

“Mijn laatste ronde was best goed, ook al had ik geen slipstream, dus daar moet ik blij mee zijn. Het was heel nuttig voor mijn leerproces om hier in Oostenrijk twee races op rij te zijn. Daardoor heb ik meer zelfvertrouwen gekregen en ik denk dat dat vandaag te zien was aan mijn prestaties.” 

“Ik weet niet hoe de omstandigheden zullen zijn tijdens de race, maar bandenmanagement zal cruciaal zijn om punten te scoren, en dat is waar ik voor ga.”

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Black Friday 2021Black Friday 2021