Hamilton: “Veel te vroeg om aan de titel te denken”

Lewis Hamilton mocht van op de polepositie vertrekken en zette die pole ook om in een overwinning. Aan de titel denkt hij echter nog niet.

In tegenstelling tot teamgenoot Nico Rosberg kende Hamilton wel een goede start. Het betekende een wereld van verschil voor het verdere verloop van de race want daar waar Rosberg een kleine inhaalrace moest aanvatten kon Hamilton zorgeloos wegrijden, ook al kwam hij tijdens het begin van de race even onder druk te staan van Sergio Perez.

“Het draaide echt rond het goede gebruiken van de banden. Ik pushte niet erg hard tijdens de outlaps, tijdens de eerste drie vier ronden deed ik het dan telkens rustig aan,” zei Hamilton na afloop van de race. “Op die momenten kon Nico dichterbij komen, maar nadien pushte ik harder. Ik bevond me echter nooit in een positie waarbij ik nerveus ofzo was. Ik kende een erg goede racesnelheid en de balans van de wagen voelde fantastisch. Het ging doorheen de race steeds beter en er was niet echt een reden om meer te pushen. Ik had immers reeds een mooie kloof uitgebouwd en uiteindelijk maakt het niet uit of je met een tiende van een seconde wint of met tien seconden. Tegen het einde van de race zag ik dat er een klapband was geweest, waardoor ik voorzichtig met de banden omging. Tot dan verliep alles goed en ik wou de wagen simpelweg aan de finish krijgen.”

Door zijn overwinning telt Hamilton nu 28 punten voorsprong op Rosberg, maar een tweede titel op rij met Mercedes, daaraan durft Hamilton nog niet te denken.

“Het is zeker veel te vroeg om daaraan te denken. Maar zoals ik reeds voor het begin van dit weekend zei, ik wil poleposities behalen en die omzetten in overwinningen. Hopelijk is vandaag het begin daarvan,” besluit de Brit.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed