Verstappen krijgt geen bestraffing en behoudt achtste plaats

Max Verstappen reed tijdens de GP van België een erg sterke race en zag dat beloond met een achtste plaats en de nodige wk-punten. Toch leek die achtste plaats nog even in gevaar te komen.

Verstappen werd na afloop van de race immers bij de stewards geroepen omdat hij Valtteri Bottas zou ingehaald hebben terwijl hij met zijn vier wielen naast de baan zou gegaan zijn. De stewards besloten na een onderzoek echter om Verstappen niet te bestraffen.

“Het ging heel goed”, vertelde Max Verstappen meteen na afloop van de race tegenover zijn officiële website. “Van de achttiende naar de achtste plaats en ik werd nog bijna zevende. De racesnelheid was heel goed: we konden in de buurt van de Ferrari’s en de Williamsen blijven. Daarnaast had het team een geweldige strategie, dus ik denk dat we heel tevreden kunnen zijn.”

Over zijn start volgens de nieuwe regels was Verstappen al bij al tevreden.

“De start ging redelijk goed, maar de McLarens waren iets sneller weg, dus daar hebben we wel nog wat werk te doen.”

In Blanchimont deed Verstappen een opmerkelijk inhaalmanoeuvre en daar wist hij het volgende over te zeggen: “Ik dacht, ik ga het gewoon proberen, en uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Bang was ik niet, er is altijd nog wel wat run-off daar.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed