Hamilton verbijsterd door bandenproblemen: “Het was dramatisch, niets hielp”

Lewis Hamilton kende samen met Valtteri Bottas enorme bandenproblemen tijdens de tweede race op het circuit van Silverstone. Wat hij naar eigen zeggen ook probeerde, er was niets dat hielp.


“Dat was echt een moeilijke race,” vertelde Hamilton na afloop. “Ik hou van een uitdaging maar dit was een onverwachte uitdaging.”

“De vorige race ondervonden we problemen met onderstuur, de voorste banden die blisterden en compleet eraan gingen. Dit weekend was compleet het tegenovergestelde.”

Bij Hamilton was het deze keer vooral de band links achteraan die problemen veroorzaakte.

“Er was niets dat ik kon doen. Ik probeerde trager door de bochten te gaan om de band enigszins te sparen maar dat hielp gewoonweg niet. Het was echt verbijsterend.”

“Ik kon Valtteri niet aanvallen en hij reed gewoon weg van mij. Ik was echt blij dat ik mijn tweede stint kon rekken. Tijdens die tweede stint was ik de banden ongelooflijk aan het managen. Ik probeerde dat zo goed te doen als ik kon maar het maakte voor het blisteren van de banden helemaal niet uit.”

Hamilton was op een bepaald moment aan het overwegen om aan het einde van de race toch buiten te blijven maar zelfs dan zou hij naar eigen zeggen niet voor Max Verstappen gebleven zijn.

“Hij zou me ingehaald hebben en misschien was mijn band wel stuk gegaan. Als je achteraan een klapband krijgt dan is de kans groot dat je in de muur eindigt. Het was dan ook een goede beslissing om binnen te komen.”

“Tegen het einde reed ik nog maar op een halve band ongeveer. Toen ik in mijn spiegels keek zag ik nog maar de helft van de band die er goed uitzag. Ik vreesde echt dat ik een klapband zou krijgen,” besloot Hamilton.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner