Hamilton: “Vettel zal het niet zo gemakkelijk krijgen”

Lewis Hamilton denkt dat een vierde opeenvolgende wereldtitel voor Sebastian Vettel dit seizoen niet zomaar voor het grijpen zal liggen.
image
De Duitser won al twee van de eerste vier races, waarvan hij de laatste in Bahrein afgelopen weekend nog domineerde. Dankzij die overwinning telt zijn voorsprong in de tussenstand nu tien punten op Kimi Raikkonen, en 27 eenheden op Lewis Hamilton.

Toch denkt de Brit dat de RB9 van Red Bull zijn zwakke plekken al heeft blootgelegd. “Seb lijkt altijd wel te winnen in Bahrein, dus dat komt voor ons niet als een verrassing. Het zal niet in elke race zo zijn voor hem, plus de Red Bull bleek ook al wel wat problemen te kennen tijdens bepaalde kwalificaties.” zo meent Hamilton.

Terugkijkend op zijn eigen seizoenstart vertelt de wereldkampioen van 2008 dat Bahrein wel eens de moeilijkste race voor Mercedes dit seizoen zou kunnen geweest zijn.

“Het zou wel eens kunnen dat de GP van Bahrein één van de ergste was voor ons, aangezien we veel problemen kenden met de wagen. We liepen constant achter de feiten aan, en om dan uiteindelijk als vijfde te eindigen na als negende gestart te zijn, is een zegen. Ik eindigde tot nu toe twee maal als derde en twee keer vijfde. Toegegeven, toen ik naar Mercedes verhuisde, had ik het slechter verwacht.” klonk het bij Hamilton.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print