Schumacher op Nordschleife met Mercedes W02

Michael Schumacher zal op 19 mei een rondje afleggen op de mythische Nordschleife met de Mercedes W02 uit 2011.
image
Het optreden van de Duitser kadert in een promotioneel evenement ter ere van de 24 uren van de Nürburgring, die van 17 tot en met 20 mei plaatsvinden. Hiermee wil Schumacher ook nog eens zijn fans bedanken voor de jarenlange steun tijdens zijn F1-carrière.

De Nordschleife wordt als sinds 1977 niet meer gebruikt voor de F1, maar wel nog steeds voor de 24 uursrace. De laatste keer dat een F1-wagen de “groene hel” trotseerde, was met Nick Heidfeld achter het stuur in 2007. Schumacher reed twee jaar terug ook al op de Nordschleife net voor de GP van Duitsland op het F1-circuit van de Nürburgring, toen in een Mercedes W196 uit de jaren vijftig.

“Ik heb vele mooie herinneringen aan de Nürburgring en ik kijk er echt naar uit om mijn fans en mijn vrienden uit mijn geboortedorp Kerpen, dat daar vlak bij ligt, iets memorabels te geven wanneer ze me zien voorbijrijden.” legt de zevenvoudige wereldkampioen uit.

“Het zal voor mij ook een fantastische ervaring zijn om een rondje te mogen afleggen op de Nordschleife met een moderne “Silver Arrow”, vooral omdat de legende van de Silver Arrow hier zijn oorsprong kende. Het is de droom van elke racer om in een moderne F1-wagen een rondje te mogen rijden op het mooiste en meest uitdagende circuit ter wereld.” vervolgt Schumacher.

De Duitser nam eind vorig seizoen voor de tweede keer afscheid van de Formule 1, na een weinig succesvolle comeback. Toch is de F1 zonder Schumacher alweer een stuk geschiedenis armer.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print