Hamilton vierde tijdens kwalificatie: “Dit bewijst dat we geen ‘party mode’ hebben”

Lewis Hamilton moest tijdens de kwalificatie van de GP van Bahrein opmerkelijk genoeg tevreden zijn met de vierde tijd. Volgens Hamilton bewijst zijn tegenvallende prestatie dat Mercedes niet over een zogenaamde ‘party mode’ beschikt.

Het was opmerkelijk hoe Mercedes in Bahrein tijdens de kwalificatie geen tandje bij kon steken. Mogelijk zorgden de erg warme temperaturen ervoor dat Mercedes niet durfde om wat extra vermogen van de motor vrij te geven.

“Ik vermoed dat dit uiteindelijk bewijst dat wie zei dat wij over een zogenaamde ‘party mode’ beschikken, dat ze ongelijk hadden,” zei Hamilton na de kwalificatie. “Ferrari heeft het uitstekend gedaan dit weekend. Ze beschikken over de snelheid en ik ken tot dusver over het algemeen een moeilijk weekend. Ik hoop dat ik morgen het tij kan keren.”

Hamilton erkent dat Ferrari in Bahrein, en over het algemeen op ‘warmere’ circuits, beter weet te presteren.

“Ferrari is over het algemeen simpelweg sneller dan ons en ze springen iets beter om met hun banden. Dat doen ze altijd op warme plaatsen zoals hier. Ik denk dat de kloof tussen Mercedes en Ferrari wat kleiner wordt wanneer we naar circuits gaan waar het erg warm is, ze hebben dan een soort van upgrade. Op de rechte stukken zijn ze even snel als ons, misschien zelfs sneller.”

“Wanneer je naar een erg warm circuit gaat dan is het moeilijk om de temperaturen laag te houden en daar slagen zij blijkbaar steeds erg goed in.”

Door een versnellingsbakwissel kreeg Hamilton een gridpenalty van vijf plaatsen. Hamilton zal daardoor niet als vierde maar wel als negende aan de race beginnen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023