Vandoorne teleurgesteld na kwalificatie: “Dit hadden we niet verwacht”

Tijdens de kwalificatie voor de GP van Bahrein moest onze landgenoot Stoffel Vandoorne tevreden zijn met de veertiende plaats, vlak achter teamgenoot Fernando Alonso.


Na de bemoedigende oefensessies op vrijdag verliep de kwalificatie erg moeizaam en teleurstellend voor McLaren. Met een dertiende en veertiende plaats voor Alonso en Vandoorne kunnen ze bij McLaren niet tevreden zijn, dat beseft ook Vandoorne.

“We hadden er vandaag allemaal meer van verwacht,” begint Vandoorne zijn terugblik op de kwalificatie. “Na de goede oefensessies op vrijdag had ik erg veel vertrouwen in de wagen. We wisten dat we ons in een erg compact middenveld bevonden waarbij elk tiende van een seconde zeer belangrijk is en een enorm verschil voor ons uitmaakt. We moeten ons blijven verbeteren.”

“Met een stap vooruit hadden we kunnen strijden voor Q3 maar we wisten dat het moeilijk zou worden. Onder deze moeilijke omstandigheden kan alles erg snel veranderen en het is erg jammer dat we er niet in geslaagd zijn om beter te presteren.”

“We slaagden er niet in om vandaag de stap vooruit te zetten die we nodig hadden. We moeten dan ook blijven pushen want we hebben veel werk te doen. Ik denk dat we morgen echter een goede race kunnen hebben. We hadden een goede snelheid tijdens de langere runs op vrijdag, wanneer de racesnelheid wordt gesimuleerd. Dit is een circuit waarop de strategie en het managen van de banden erg complex zijn, daardoor zijn er heel wat mogelijkheden. We moeten opportunistisch zijn, net als in Melbourne moeten we proberen profiteren van de anderen die fouten maken.”

Wat de race betreft verwacht Vandoorne overduidelijk nog wel kansen. Mits een sterke race en een goede strategie behoren punten eventueel nog tot de mogelijkheden.

“Morgen hebben we een vrije bandenkeuze en ik denk dat dit op dit circuit erg interessant kan zijn. De bandendegradatie was hier in het verleden de sleutel tot succes en er zijn verschillende strategieën mogelijk. We hebben hier al enkele goede races gezien en hopelijk kennen wij een goede race,” besloot Vandoorne.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print