Hamilton voor het eerst snelste in Austin: “Geweldig”

Lewis Hamilton heeft voor de eerste keer de snelste tijd gereden tijdens de kwalificatie voor de GP van de USA in Austin, Texas.

Hoewel Lewis Hamilton al drie keer de GP van de USA in Austin won, startte hij nog nooit als eerste aan de race. Zondag zal Hamilton dat wel doen, met Nico Rosberg naast hem op plaats twee. Beide Mercedes-rijders strijden tijdens laatste vier races van het seizoen om het kampioenschap. Rosberg heeft 33 punten voorsprong op Hamilton.

“Ik voel me geweldig”, zei Hamilton achteraf nadat hij zo’n twee tienden sneller was dan zijn teamgenoot. “Het is mijn eerste pole hier, dus ik heb vele jaren nodig gehad. Heel wat mensen hebben me geholpen om dit te bereiken, dus ik ben erg, erg blij vandaag.”

“De laatste weken hebben we hard gewerkt om te verbeteren op heel wat vlakken en het voelt fantastisch om weer de snelste te zijn.”

De Brit heeft in ieder geval vertrouwen in de race. “Ik heb veel starts geoefend, dus heb ik een positief gevoel over de start.”

Vergeleken met de vorige jaren, heeft Hamilton vandaag de eerste bocht beter aangepakt, wat het verschil maakte. “Het was altijd mijn zwakke punt. Elk jaar kwam ik terug om het beter te doen en dit jaar ging alles goed.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022