Hamilton weerlegt uitspraak van Verstappen: “Neen, er is geen ongeschreven regel over outlaps”

Lewis Hamilton gaat niet akkoord met de uitspraak van Max Verstappen, die suggereerde dat er een ongeschreven regel bestaat tussen de F1-rijders omtrent het gedrag tijdens een outlap voor aanvang van een snelle ronde.


Max Verstappen was niet mild voor zijn collega rijders Sebastian Vettel en het Renault-duo na de kwalificatie voor de GP van China. Hij beschuldigde het trio van het “verneuken” van zijn ultieme poging in Q3. De drie rijders gingen de Red Bull van Verstappen immers voorbij wanneer heel wat wagens zich klaarmaakten voor hun laatste ronde van de kwalificatie. Door het incident ging Verstappen te laat over de eindstreep en werd hij afgevlagd zonder een laatste poging te kunnen doen om zijn vijfde tijd te verbeteren.

Tegenover Ziggo Sport maakte Verstappen duidelijk dat er tussen de rijders een “gentleman”-akkoord is dat je elkaar op het einde van een ronde blijft volgen tijdens de opwarmronde. Met die uitspraak is echter niet iedereen akkoord. Zo reageerde Lewis Hamilton op sociale media met “nope”, waarmee hij de uitspraak van Verstappen laconiek weerlegt.

Daniel Ricciardo, die één van de rijders was die Verstappen inhaalde voordat hij aan zijn snelle ronde begon, zei dan weer dat rijders liever die regel negeren wanneer ze in het heetst van de strijd zijn. De Australiër kwam met het argument dat er geen tijd was om achter Verstappen te blijven.

“Ik moest hem wel voorbij, want iedereen maakte het daar wel erg spannend. Er was geen tijd meer”, klonk het bij Ricciardo. “Uiteindelijk waren er rijders de pineut, net omdat we het té spannend maakten voor elkaar. Op zo’n moment moet je doen wat je moet doen. Normaal gezien is er wat etiquette tussen de rijders, maar dan is er voldoende tijd. Nu was de tijd bijna om en dan moet je natuurlijk zelf ervoor zorgen dat je net voor het vallen van de vlag aan je laatste ronde begint.”

Sebastian Vettel, de belangrijkste boosdoener volgens Verstappen, verdedigde zich dan weer met het argument dat de hele situatie het resultaat was van een opstopping van wagens op het verkeerde moment.

“Het was duidelijk dat iedereen op hetzelfde moment naar buiten ging, waardoor er een groot aantal wagens om dezelfde positie op de baan streden”, zei Vettel. “Wanneer je je op het einde van dat groepje bevindt, wat voor mij het geval was, dan wordt het erg moeilijk om op tijd aan je ronde te kunnen beginnen. Wanneer het team me vertelde dat ik nog maar tien seconden had om nog een snelle ronde te kunnen rijden, dan moest ik iets aan mijn positie op het circuit doen.”

“Ik weet niet of andere rijders niet werden ingelicht, maar mocht iedereen zich wat meer hebben gehaast – net zoals ik deed – dan zou iedereen ook op tijd over de streep zijn gekomen. Dan kon iedereen nog zijn snelle ronde doen. Natuurlijk koos ik er op dat moment voor om mijn eigen snelle ronde veilig te stellen. Het voelde aan alsof de anderen zich niet bewust waren dat de tijd bijna om was.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022