Giovinazzi had tijdens kwalificatie hetzelfde probleem als Leclerc in Bahrein

Alfa Romeo-rijder Antonio Giovinazzi kon door een probleem niet deelnemen aan de kwalificatie, nu blijkt dat de Italiaan hetzelfde probleem op zijn wagen had als Leclerc tijdens de GP van Bahrein.


In de aanloop naar het raceweekend in Bahrein raakte bekend dat Ferrari na het probleem van Charles Leclerc in Bahrein besloten had om bij beide rijders het elektronisch controlesysteem van de motoren van een nieuwe specificatie te voorzien.

Ook bij het Haas F1 team werd dat elektronisch controlesysteem vervangen bij beide wagens. Enkel Alfa Romeo Racing, dat eveneens met Ferrari-motoren rijdt, besloot om het elektronisch controlesysteem niet te vervangen.

Als reden werd aangehaald dat de installatie te veel tijd in beslag zou nemen. Bij Alfa Romeo betaalden ze tijdens de kwalificatie echter al meteen de prijs van die beslissing. Teambaas Frederic Vasseur nam de schuld op zich.

“Ferrari stelde ons een nieuwe specificatie voor en wij hadden geen tijd om die te installeren in onze wagen”, aldus Vasseur tegenover ‘Motorsport.com’.

“We hebben ons verontschuldigd aan Antonio. Het is honderd procent mijn schuld. Ik neem de verantwoordelijkheid volledig op mij, want Ferrari stelde voor dat we die zouden veranderen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer nu van grote kortingen op Bol.com !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Wonen campagne 2022Wonen campagne 2022

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print