Stoffel Vandoorne behaalt eerste podiumplaats in Formule E, Evans wint

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft tijdens de race in Rome zijn allereerste podiumplaats in de Formule E behaald. Mitch Evans zegevierde vlak voor Andre Lotterer.


Andre Lotterer mocht de race van op de polepositie aanvatten terwijl onze landgenoot. Stoffel Vandoorne van op de vierde plaats aan de race mocht beginnen.

Vandoorne kende een goede start en wist meteen naar de derde plaats te gaan, een plaats die hij vervolgens wist te handhaven. Onze andere landgenoot Jerome d’Ambrosio moest ver naar achter starten maar werkte zich via een sterke race wel naar voor.


Vlak na de start kregen we ook een rode vlag omdat een groot deel van de wagens vast stond na een aanrijding. Na een ruime onderbreking van de race kregen we een erg aangename race te zien waarin tijdens de tweede wedstrijdhelft vooral de strijd om de overwinning tussen Andre Lotterer en Mitch Evans centraal stond.

Uiteindelijk slaagde Mitch Evans erin om te zegevieren vlak voor Andre Lotterer en onze landgenoot Stoffel Vandoorne die zijn eerste podiumplaats in de elektrische tegenhanger van de Formule 1 behaalde. Het is meteen ook de eerste podiumplaats voor zijn team HWA Racelab.


Door zijn achtste plaats, vlak voor Antonio Felix da Costa, grijpt Jerome d’Ambrosio de leiding in het kampioenschap. D’Ambrosio heeft nu één punt voorsprong op da Costa.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:38:”vandoorne_hwaracelab_rome_headline.jpg”;}
Onze landgenoot Stoffel Vandoorne heeft tijdens de race in Rome zijn allereerste podiumplaats in de Formule E behaald. Mitch Evans zegevierde vlak voor Andre Lotterer.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print