Hamilton zegeviert na contact met Vettel: “Ik liet voldoende ruimte”

Lewis Hamilton zegevierde in Ferrari-land tijdens de GP van Italië. De aanrijding met Vettel tijdens de openingsronde zorgde voor heel wat commotie maar bleef onbestraft. Volgens Hamilton was dit geheel terecht.


“Seb passeren in het begin van de race was het sleutelmoment in de race,” zei Hamilton na afloop. “Ik denk dat we allemaal een min of meer gelijkaardige start kenden. Ik had wat wielspin en ging naar de eerste bocht. Ik was verrast dat Seb links ging rijden.”

Even later kon Hamilton echter voluit zijn kans gaan toen Vettel ingesloten raakte. Hamilton passeerde Vettel, er was even contact en Vettel spinde.

“In de eerste bocht was er wat contact tussen ons allemaal en toen we richting de vierde bocht reden was ik opnieuw wat verrast dat Seb de binnenkant koos en niet buitenom Kimi ging.”

“Dat was mijn kans. Ik ging langs de buitenkant en zorgde ervoor dat ik zeker voldoende langs zijn wagen zat. Enkele jaren geleden reed ik ook langs de binnenkant en dat liep niet al te goed af!”

“Ik denk dat er voldoende ruimte tussen ons was. Ik vermoed dat hij zijn wagen blokkeerde. We raakten elkaar heel even,” ging Hamilton verder. “Mijn wagen raakte wat beschadigd maar ik kon verder. De achterkant van de wagen was een beetje uit balans maar het ging.”

Zegevieren in Monza, dat had Hamilton vandaag echt niet verwacht, al zette hij wel alles op alles op zo goed mogelijk te presteren.

“Ik had het zeker en vast niet verwacht. Ik had het nooit verwacht maar ik heb er wel voor gebeden. Ik kwam naar hier met een duidelijk doel, maar je weet nooit hoe het zal gaan. Soms rijden ze gewoon weg, zoals tijdens de vorige race.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen