Vettel: “Hamilton liet me geen ruimte, aanrijding onvermijdbaar”

Sebastian Vettel is niet te spreken over de aanrijding met Lewis Hamilton tijdens de openingsronde van de GP van Italië. Vettel meent dat Hamilton hem geen ruimte liet. De Duitser is uiteraard teleurgesteld maar maakt zich geen zorgen over de titelstrijd.


“Ik probeerde Kimi in te halen. Vervolgens ging hij op de rem staan, had ik geen opening om in te duiken en wou ik niets onnozel doen,” blikte Vettel terug op zijn begin van de race. “Vervolgens liet ik een beetje een opening en Lewis ging een beetje buitenom en liet me vervolgens geen ruimte. Ik kon niet anders dan contact met hem maken.”

“Ik probeerde eruit te geraken maar dat kon ik niet. Jammer genoeg was ik degene die spinde, wat een beetje ironisch is maar zo is het nu eenmaal.”

Vettel zette vervolgens nog een erg mooie inhaalrace neer en finishte de race uiteindelijk als vierde. In de wk-tussenstand kijkt Vettel nu echter tegen een achterstand van dertig punten aan.

“Het helpt je natuurlijk niet wanneer je punten verliest maar het is niet het einde van de wereld,” aldus Vettel. “We worden morgen normaal gesproken gewoon opnieuw wakker, al ben ik uiteraard wel down momenteel.”

“Maar wat kan je eraan doen als ze er voor zorgen dat je spint? Er is niet veel dat je kan doen. Ik kon een goede race hebben maar dat was het niet.”

“De race was nog steeds entertainend en ik maak me niet al te veel zorgen wanneer we over de snelheid beschikken. Het aantal punten achterstand klinkt veel maar het vraagt niet veel om de kloof te dichten,” besloot Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen