Harde kritiek voor Lewis Hamilton: “Hij lijkt te verdrinken terwijl George Russell aan het surfen is”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens Jacques Villeneuve hebben we in Miami het zoveelste voorbeeld gezien van het einde van het tijdperk Lewis Hamilton bij Mercedes.

Nadat George Russell in Imola opvallend beter presteerde dan Lewis Hamilton zagen we in Miami Russell opnieuw voor Hamilton finishen en dat na ene sterke inhaalrace. Russell werd weliswaar geholpen door de safety car en zijn strategie maar volgens Jacques Villeneuve zal het bij Mercedes steeds meer rond Russell beginnen draaien en minder rond Hamilton.

“Ik denk dat we de laatste ‘wissel van de wacht’ hebben gezien bij Mercedes,” aldus de wereldkampioen van 1997 in zijn column voor ‘Formule1.nl’.

“George Russell surft op een golf terwijl Lewis Hamilton probeert om niet te verdrinken. Na zijn vele jaren waarin hij zonder tegenstand wist te winnen komt het erg hard aan wanneer je nu beseft dat het niet eenvoudig is.”

“Lewis moet nu rijden zoals tijdens zijn eerste twee jaren in de Formule 1, wat Russell nu doet. Tijdens de race besloot Russell om langer buiten te blijven omdat de kans op een safety car bestond. Dat loonde.”

“Het geluk dat Lewis steeds aan zijn zijde had lijkt te zijn verdwenen, hij heeft het momentum niet meer en het zit hem niet meer mee.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print