Alpine niet te spreken over tijdstraf Alonso: “We kregen de kans niet om ons te verdedigen!”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na afloop van de GP van Miami kreeg Fernando Alonso een tweede tijdstraf. Bij Alpine zijn ze niet te spreken over die tijdstraf omdat ze zich tegenover de wedstrijdleiding niet konden verdedigen.

Door de tijdstraf van vijf seconden verloren Alonso en Alpine de negende plaats in de race, waardoor ook twee kostbare wk-punten verloren gingen.

“Het is teleurstellend dat Fernando na afloop van de race een tijdstraf kreeg voor het verlaten van de baan en het verkrijgen van een voordeel aangezien daardoor onze zes punten werden herleid naar vier punten. Het kostte ons ook een welverdiende dubbele puntenfinish,” zo vertelt Alpine CEO Laurent Rossi in een statement na de race in Miami.

“Dit is erg moeilijk om te aanvaarden aangezien Fernando de tijd had teruggegeven tijdens zijn rondje en we het bewijs daarvan niet konden aanleveren om de situatie uit te klaren alvorens de straf werd uitgedeeld.”

“Mochten we de kans gekregen hebben om het uit te leggen dan zou Fernando zeker zijn negende plaats mogen behouden hebben.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print